İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lenf Drenaj Uygulaması Nasıl Yapılır?

Lenf Drenaj son zamanların en çok tercih edilen masaj yöntemlerinden birisidir. Lenf drenaj ile beraber vücudun hem bağışıklık hem de savunma görevlerini aksatmadan, yavaşlamadan yerine getirmektedir. Ayrıca vücut içinde yer alan lenf sıvısının dolaşımını tam olarak yerine getirmektedir.

Bu masajın işlevi vücut içinde şişkinliği azaltmak ve ödemi atmaktır. Çokça yavaş, hafif ve ritmik dokunuşlar sayesinde cilt yüzeyine yapılan masaj çeşitlerinden birisidir. Masajın en önemli temel amacı, lenf sıvısı akışı sağlamak ve oluşan şişkinliği de en aza indirip vücutta rahatlama sağlamaktır. Sağlık açısından çok önemli olan bu masaj günden güne insanlar tarafından talep görmektedir.

Lenf Drenaj Masajı Nedir?

Birçok kişi tarafından tercih edilen lenf drenaj masajı nedir sorusuna geçmeden önce lenf nedir? Sorusuna bakalım. Lenf kavramı kan ve lenf proteinlerini sağlayan bunları oluşturan bir yapıdır. Bu sıvı ise lenf damarlarında dolaşan bir sıvıdır. Lenfatik sistem de daha çok lenf sıvısını, lenf damarlarını ve lenf düğümlerini kapsayan bir sistemdir.

Lenf sistemi vücutta yer alan bezler, kanallar ve alanlar oluşturup bunları beynimizin dışında vücudumuzun her kısmında sürekli olarak dolaştıran sistemlerden birisidir. Bu sistemin görevi vücutta bulunan ölü hücreleri temizlemek vücudumuzu toksinlerden arındırmaktır. Lenf masajı ise bu görevi yaparak vücut içinde var olan toksinleri dışarı atmayı sağlar.

 

Lenf Drenaj Masajı Nasıl Yapılır?

Lenf drenaj masajı uygulamasına geçmeden önce bunun için özel solüsyonlar kullanmak gerekir. Bu masaj uygulamasında göğüs kafesi, baş bölgesi ve boyun dışında kalan yerler de vücudumuzun bütün bölgelerine basınç uygulanması gerekir. Lenf drenaj masajı insan vücudunu sistemsel olarak ve farklı bölgelere farklı miktarlarda basınç uygulaması sayesinde lenf sisteminin hızlanmasını sağlar.

Basınç uygulaması ile vücut içinde yavaş çalışan veya çalışmakta da zorluk çeken dolaşım sistemi hareketlenir. Lenf sistemine kazandırılan bu hız ile vücut içinde biriken ve ödem olarak belirlenen sıvının vücut içinden de dışarıya atılmasını kolaylaştırmaktadır. Lenf drenaj masajı çeşitli hastalıkları olan kişilere doktor kontrolü dışında uygulanmaması gerekir.

 

Lenf Drenaj Masajı Ne İşe Yarar?

Vücudumuz içinde yer alan lenf sisteminin sistematik bir şekilde çalışmasına yardımcı olan lenf drenaj masajı kan akışını hızlandırmakla beraber aynı zamanda bu sistemin düzgün bir şekilde işlemesine yardımcı olmaktadır. Bunlar dışında lenf drenaj masajı mikroorganizmaların yol açmış olduğu hastalıkların giderilmesine ve kanser hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir